Vormelingengroepen

Lopen, vanaf de prille morgen vanaf 5.30/6..00 uur. Vanuit Sint Oedenrode, Vught, Den Dungen/Sint Michielsgestel,’s-Hertogenbosch/Rosmalen. De broederschap van de Zoete Lieve Vrouw van Den Bosch treedt sinds een paar jaar actief in contact met vormelingengroepen vanuit de Meijerij om de oude meimaandtraditie van de “Bosch beevaart” te stimuleren. Gelijk vele volwassenen doen die individueel of in kleine groepen op een andere wijze komen lopen vanuit plaatsen dichtbij en veraf.

​Tilburg, Waalwijk, Geffen en ook buiten de Meijerij van ‘s-Hertogenbosch, de Bommelerwaard. Vormelingengroepen worden uitdrukkelijk door de broederschap uitgenodigd om na hun kilometerslange tocht de lezingen van de zondag in de Sint Jan te lezen en de voorbeden te bidden. Voorbeden die ze zelf hebben gemaakt en die aan de hele biddende kerk worden voorgelegd. Jong geleerd, is oud gedaan.

Met in 2019 4 vormelingengroepen, waarvan de vormelingen vanuit Sint Oedenrode zelfs 20 kilometer lopen. Nieuw rondom dit gebruik zijn in 2019 de parochiale bedevaarten vanuit Den Dungen/St. Michielsgestel en Rosmalen en ‘s-Hertogenbosch. Een prachtig oud gebruik rondom de vormelingen dat vurig opnieuw wordt oggepakt en vorm gegeven!

Interesse om deze traditie vanuit uw kerk ook zo vorm te geven? Treed dan in contact met de broederschap van de Zoete Lieve Vrouw om gezamenlijk te komen tot inbedding van deze mooie traditie. De broederschap ondersteunt van harte deze historische en intrinsieke geloofsinitiatieven van het lopen door de Meijerij van Den Bosch als voorbereiding op het vormsel of als moment van bezinning/reflectie (terugkijken op het traject van het Vormsel).

Mail daarvoor William Bekker op wajbekker@gmail.com